AJUNTAMENT TORREGROSSA Administracions públiques Torregrossa Lleida
Gastronomia

Ingredients:

- 1 kg de cargols bovers 
- 1 got d'oli d'oliva verge 
- sal i pebre 
- pebre vermell dolç 
- 1 copa de brandi 
- allioli (opcional) Per a fer la picada lleidatana: 
- 1 tomàquet madur 
- 1 gra d'all 
- oli d'oliva 
- sal i pebre Per a fer la vinagreta: 
- 1 part d'oli d'oliva 
- 3 parts de vinagre de vi 
- pebre negre 
- pebre vermell dolç 
- sal


Recepta:
Per 2 persones:

Munteu els cargols a la llauna de cara amunt, tireu-los oli per sobre i poseu-los sobre el foc (les graelles). 
Quan ensenyin les banyes salpebreu-los i poseu-hi també pebre dolç. Flamegeu-los amb el conyac però no gaire estona. A continuació, feu les salses. La primera serà una picada amb all, tomàquet pelat, oli, vinagre, sal i pebre. Us ha de quedar tot ben lligat. La segona, una vinagreta amb vinagre, oli, sal, pebre negre i pebre dolç. I l'última salsa, un allioli.